Het Vijfde Seizoen

Lancering Beautiful Distress

Beautiful Distress is opgericht om patiënten die lijden aan de gevolgen van een ernstige psychische ziekte te vertegenwoordigen. Door middel van kunst van gerenommeerde kunstenaars wil zij het lijden van patiënten zichtbaar maken, het gesprek over psychiatrie stimuleren en vooroordelen over psychiatrische ziekten verminderen. Er is nog relatief weinig publieke aandacht voor deze groep patiënten en hun problemen zijn omgeven door taboes.

Bij de lancering van Beautiful Distress, sprak initiatiefnemer en voorzitter van het bestuur Wilco Tuinebreijer, psychiater, medisch directeur van de Mental Health Department van de GGD Amsterdam, over de missie van de stichting. Fotograaf Annaleen Louwes vertelde over haar artist-in-residence bij Kings County psychiatrisch ziekenhuis in Brooklyn, New York en presenteerde het werk dat zij in New York maakte. Van Aldo van den Broek, die momenteel artist-in-resident is in New York, werd een video getoond.

Stichting Beautiful Distress komt voort uit, en werkt samen met Het Vijfde Seizoen.
Artistiek directeur van Lloyd Hotel & Culturele Ambassade Suzanne Oxenaar is voorzitter van Het Vijfde Seizoen, en artistiek adviseur en bestuurslid van de Stichting Beautiful Distress. www.beautifuldistress.com

Naar boven