Het Vijfde Seizoen

Eindpresentatie Sayaka Abe & Nina Glockner

Vanaf juli woonden Sayaka Abe en Nina Glockner in de atelierwoning van Het Vijfde Seizoen.  De kunstenaars organiseerden dagelijkse activiteiten met patiënten, zoals samen koken, muziek maken en sporten. Daarnaast ontwikkelden ze ieder eigen werk.

Op 27 september 15.00 uur vindt de performance ‘Choreographed by theothervan Nina Glockner plaats. Het script en de objecten voor deze performance zijn gebaseerd op gesprekken en gezamenlijke performance-sessies met de patiënten van Altrecht. Glockner onderzoekt met dit werk hoe wij ons verhouden tot mensen met een psychische aandoening. Zij streeft ernaar om het hiërarchische patroon tussen ziek en gezond te doorbreken.

Het werk van Sayaka Abe gaat over de plek van de ‘gemarginaliseerde mens’ in onze samenleving. Hoe is iemands omgeving van invloed op zijn of haar emotionele leven? En welke tools kunnen ingezet worden om een ‘gemeenschap’ te creëren in een psychiatrische instelling? De vele gesprekken die zij hierover had met patiënten en medewerkers van de instelling verwerkte ze samen met tekeningen in de installatie Dear Fighters!

Choreographed by the other & Dear Fighters!

Opening: zondag 27 september 14.00 u.

Performance Choreographed by the other: 15.00 u.

Preview: zaterdag 26 september 12.00-17.00 u.

 Entree voor de opening en de preview is gratis.

Van harte welkom in Het Vijfde Seizoen!

Dolderseweg 164

3734 BN Den Dolder (Zeist)

Meer informatie: info@vijfde-seizoen.nl

Sayaka Abe studeerde aan de Tama Art University in Japan en aan Gerrit Rietveld Academie. Voor het volgen van de MA aan het Sandberg Instituut ontving zij een beurs van het Fonds voor Culturele Zaken van Japan. Ze nam deel aan verschillende residenties was mede-organisator van kunstprojecten zoals Kamiyama Air (Japan), Uchinokoto project (3331 Tokyo & CBK Amsterdam) en in de Culturele Ambassade van het Lloyd Hotel in Amsterdam. Sayaka Abe woont in Amsterdam. http://sayaka.nl/

Nina Glockner studeerde filosofie in Berlijn, beeldende kunst in Groningen en Istanbul en ontving haar MFA aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Haar werk werd getoond tijdens festivals en in tentoonstellingen in Nederland, Japan, Duitsland en Brazilië. Ze is gastdocent aan kunstacademies in Gent, Amsterdam en Zürich en werkt momenteel als wetenschappelijk medewerker aan de faculteit Media theorie aan de Universiteit voor Toegepaste Kunst in Wenen. http://www.ninaglockner.de/

Naar boven