Het Vijfde Seizoen

HET VIJFDE SEIZOEN WINT ELISABETH VAN THURINGENPRIJS

"De jury wil Het Vijfde Seizoen honoreren voor de daadkracht, stamina en de inventiviteit waarmee ze de meest uitzonderlijke kunstenaars in Nederland aan zich weten te binden en weten uit te dagen om netelige en gevoelige onderwerpen in leven en werk te verweven. Bovenal willen we Het Vijfde Seizoen loven voor het vermogen om zichzelf en daardoor ook de relatie tussen kunst en zorg telkens weer opnieuw uit vinden, dag aan dag, jaar aan jaar. Dit is geen gelegenheidswerk, dit is een diepe overtuiging die telkens weer in een andere vorm in de praktijk wordt gebracht," sprak Ann Demeester, directeur Frans Hals museum/ De Hallen in Haarlem en juryvoorzitter van de prijs.

De Elisabeth van Thüringenprijs is bedoeld voor: “Kunst die het welbevinden van patiënten, medewerkers en bezoekers stimuleert. Niet gebonden aan een specifiek medium, maar wel een inspiratie voor de omgeving,” aldus Ann Demeester.

Een gedeelde tweede prijs ging naar Jozef Gezondheidscentrum (One Architecture & Berend Strik) van het Deventer Ziekenhuis en Binnenzee (Maria Barnas) bij GGZ InGeest in Hoofddorp.

De jury voor de Elisabeth van Thüringenprijs bestond uit:

Jan Debbaut (Kunsthistoricus, zelfstandig conservator en oud-museumdirecteur), Ann Demeester, voorzitter, (directeur Frans Hals Museum/De Hallen),  Albert Groot, (psychiater), Sabrina Kamstra (hoofd Kunstzaken AMC), Ruud Lapré (Emeritus hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en economie Erasmus Universiteit Rotterdam) en Marieke Sanders (diverse bestuurlijke functies, waaronder voorzitter van Stichting Reprorecht, de Wertheimer Stichting en Cobra Amstelveen Kunst Prijs).

Lees hier het volledige juryrapport: www.elisabethvanthuringenprijs.nl/wp-content/uploads/2015/11/juryrapport-2015.pdf

Meer informatie over de prijs: www.elisabethvanthuringenprijs.nl/het-vijfde-seizoen-winnaar

Naar boven