Het Vijfde Seizoen

OPEN CALL Mondriaan Fonds

Elk jaar maakt het Mondriaan Fonds een tijdelijk binnenlandatelier mogelijk voor kunstenaars. Hierdoor krijgen zij de mogelijkheid om in een stimulerende en bijzondere omgeving nieuw werk te maken en te komen tot een uitwisseling van ideeën en inspiratiebronnen.

Kunstenaars krijgen de mogelijkheid om drie maanden te wonen en werken in de atelierwoning van Het Vijfde Seizoen in Den Dolder. Het werk dat hier gemaakt wordt, wordt aansluitend gepresenteerd in een tentoonstelling van Het Vijfde Seizoen in Casco/ FOTODOK in Utrecht.

In 2016 ondersteunde het Mondriaan Fonds ook de residency van Marieke Zwart en Dirk van Lieshout via deze regeling. Het resultaat van hun residencies is te zien in de tentoonstelling PUSH HERE die vanaf 21 juli in Casco/ FOTODOK te bezoeken is..

Naast het Vijfde Seizoen zijn SCHUNCK, AVL Mundo, Kunstvereniging Diepenheim, Stichting IK en Luceberthuis geselecteerd. Door deze mogelijkheid levert het Mondriaan Fonds een bijdrage aan een grotere binnenlandse mobiliteit en zichtbaarheid van kunstenaars.

Voor aanvragen zie http://bit.ly/mondriaan18binnenland.

Naar boven