Het Vijfde Seizoen

Laurence Aegerter in voorbereiding voor nieuwe werk tentoonstelling Nieuw Dakota

Aegerter onderzoekt in haar werk strategieën om bestaande beelden een nieuwe betekenis te geven. Ze wordt getriggered door systemen en structuren. Haar voorliefde voor systemen komt voort uit het verlangen om grip te krijgen op het bestaan. In haar werk laat ze zien dat het voor ieder individu mogelijk is om de waarneming van de wereld naar zijn hand te zetten.

Het werk dat Aegerter ontwikkelt in Het Vijfde Seizoen is een vervolg op het project Photographic Treatment, dat zij afgelopen jaar maakte. Photographic Treatment bestaat uit een serie van vijf boeken, Daily Photo Dose 1, 2, 3, 4 en 5, met elk dertig fotografische zwart/wit diptychs. Uitgevoerd in samenwerking met neurologen, gerontologen en psychologen, streeft dit project ernaar om een therapeutisch hulpmiddel aan te reiken, gebaseerd op foto's, die het welzijn van dementiepatiënten kunnen verbeteren.

Photographic Treatment wordt op 13 september gepresenteerd bij fotografie museum FOAM. Arts en neurobioloog Dick Swaab houdt ter gelegenheid van de boekpresentatie een lezing.

https://www.foam.org/nl/museum/programma/book-launch-laurence-aegerter

http://laurenceaegerter.com/

Naar boven