Het Vijfde Seizoen

Kiss & Ride

KISS & RIDE is een tentoonstelling over ontmoeten en afscheid nemen.

In 2013 ontmoetten Aldo van den Broek en Andre van Noord elkaars werk, maar niet elkaar. Beiden voelden direct een connectie met het werk van de ander.
Het duurde nog 4 jaar voordat de kunstenaar en de fotograaf elkaar persoonlijk leerden kennen. Ook toen was er direct een klik. Ze besloten in september 2017 samen naar Kasteel Kalkhorst in Duitsland af te reizen om werk te maken voor een gezamenlijke tentoonstelling.
De reis duurde maar kort en werd abrupt onderbroken. Na enkele dagen kreeg Andre een zware epilepsie aanval. In het ziekenhuis bleek hij twee tumoren in zijn hoofd te hebben. Doorwerken was op dat moment niet meer mogelijk.

KISS & RIDE toont de schilderijen en foto’s die Aldo en Andre gedeeltelijk tijdens dat korte verblijf in Duitsland maakten.

Aldo van den Broek (1985) woont en werkt in Berlijn. Hij staat bekend om zijn grote, gelaagde, uitgesproken schilderijen en collages, waarin geschiedenis, underground, punk, romantiek, architectuur en de mens elkaar ontmoeten. Hij is gefascineerd door de drang van de mens naar veiligheid en vrijheid, die vaak weer vernietigd worden wanneer ze zijn verkregen.
Aldo van den Broek bouwt zijn werk laag voor laag op, tot de verschillende lagen geleidelijk en organisch hun eindvorm bereiken.

Andre van Noord (1964) woont en werkt in de Zaanstreek. Net als Aldo van den Broek is hij autodidact. Marlene Dumas is al sinds de jaren ’90 door zijn foto’s geïnspireerd. Zijn kleurenfoto’s maakt Andre van Noord met een digitale camera, maar hij werkt voornamelijk met een 4x5 inch technische platencamera, waarvan hij de platen achteraf scant en bewerkt tot beelden. Het werk van Andre van Noord laat een zeer persoonlijk beeld zien van zijn omgeving. Intiem, poëtische en eerlijk.

Stichting Het Vijfde Seizoen en Stichting Beautiful Distress, maakt psychisch lijden voelbaar en vooroordelen bespreekbaar. Vanaf maart 2018 krijgen Het Vijfde Seizoen en Beautiful Distress een vaste plek naast Nieuw Dakota in Amsterdam-Noord.

Kiss & Ride Zaterdag 17 t/m woensdag 28 februari 2018

Data & Openingstijden
Woensdag – vrijdag | 12:00 – 18:00
Zaterdag – zondag | 11.00 – 18:00

Adres tentoonstelling
Nieuw Dakota | Ms. van Riemsdijkweg 41b | 1033 RC Amsterdam

Meer informatie:
Nandine van Karnebeek
info@nandinevankarnebeek.nl

Esther Vossen
info@vijfde-seizoen.nl

Naar boven