Het Vijfde Seizoen

Tentoonstelling SEE OVERLEAF

7 april t/m 13 mei, donderdag t/m zondag 12.00-18.00 - Projectruimte Beautiful Distress

SEE OVERLEAF is een onderzoeksproject van studenten en alumni van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Vivian Bax van de MA St. Joost in Den Bosch.

Op uitnodiging van Het Vijfde Seizoen werkten de kunstenaars in de residency op het psychiatrisch instellingsterrein de Willem Arntsz Hoeve. Geïnspireerd door deze unieke plek en in samenwerking met patiënten van de instelling, maakten zij nieuw werk.

Luchtig, teder, ontwijkend, aftastend, spontaan, ontkennend, improviserend: SEE OVERLEAF toont hoe kunst zich vanuit verschillende perspectieven kan verhouden tot psychiatrie. Zo creëerde Nuni Weisz muziekinstrumenten waarmee je de stemming van anderen kan beluisteren en onderzocht Vivian Bax methoden om woede te kanaliseren. Koen Kloosterhuis maakte een meer dan levensgroot oor en schreef een surreëel verhaal geïnspireerd op de belevingswereld van één van de patiënten met wie hij veel optrok.

De tentoonstelling werd op 6 april geopend door Frank Koolen, hoofd Fine Art HKU, Anno Dijkstra, docent HKU en Esther Vossen, directeur en curator van Het Vijfde Seizoen. Verder vond er een interactieve performance van Anita Horvȧth plaats.

Met werk van de kunstenaars: Reinier van Duijn, Maarten Fijan, Ischa Kempka, Sara Reinbold, Jonathan Stavleu, Johanna Talja, Robin Valster, Nicole Voorzaat, Nuni Weisz, Anita Horvȧth, Vivian Bax en Koen Kloosterhuis. 


7 april t/m 13 mei, donderdag t/m zondag 12.00-18.00 

Interactieve performances Anita Horvȧth
Zondag 22 april, 29 april en 13 mei van 13.00-16.00

Projectruimte Beautiful Distress - Ms. van Riemsdijkweg 41 (Amsterdam)SEE OVERLEAF kwam tot stand met steun van Altrecht GGZ. Het Mondriaan Fonds ondersteunde het werk van Koen Kloosterhuis. Met dank aan Nieuw Dakota.

Naar boven