Het Vijfde Seizoen

Tentoonstelling MENTAL SUPERPOWERS

Vincent van Gogh, Lady GaGa, Diane Arbus, Kurt Cobain, de lijst van beroemde mensen met een psychische aandoening die als briljant de geschiedenis zijn ingegaan is eindeloos. Maar hoe wordt eigenlijk bepaald wie er als ‘briljant genie’ wordt gelabeld en wie als ‘gek’? Kunnen we een andere psychische gesteldheid ook zien als een Superpower?

Met die vraag zag Jan Hoek zich geconfronteerd tijdens zijn residency. Jan Hoek maakte samen met psychiatrische ‘patiënten’ van het ziekenhuis de comic Mental Superpowers.

WAAR: Beautiful Distress House, Ms. van Riemsdijkweg 41a, 1033 RC Amsterdam Noord

Openingstijden:

19 sept t/m 7 okt.

Wo / do / vrij 11.00 - 18.00 uur

Za / zo 12.00 - 18.00 uur

LET OP: vrijdag 5 oktober is het Beautiful Distress House gesloten in verband met een extern event!

Entree:

4,- euro

Extra events:

Op zaterdag 22 september tijdens de UNSEEN GALLERY NIGHT is de tentoonstelling open tot 22.00 uur.

Zondag 30 september gesprek met Jan Hoek door Esther Vossen (directeur/curator Het Vijfde Seizoen) en Wilco Tuinebreijer (psychiater en vz Beautiful Distress). Aansluitend signeert Jan Hoek zijn boek Mental Superpowers.

Rondleidingen bij psychiatrisch centrum Mentrum, gevestigd in het centrum van Amsterdam waar  voormalig patiënten en/of medewerkers je door de tentoonstelling leiden terwijl ze praten over hun ervaringen met de onderwerpen die in het werk worden genoemd.

Rondleidingen van 21 september - 20 november elke maandag woensdag en vrijdag om 15.30 uur. Adres; 1e Constantijn Huygenstraat 38, 1054 BR, Amsterdam.

Aanmelden via Eventbrite of Facebook (zoek op Mental Superpowers Tours)

Naar boven