Het Vijfde Seizoen

The Bluest Monday

The Bluest Monday started at De Hallen in Amsterdam till the 29th of January.

The Bluest Monday

Tijdens The Bluest Monday kun je je ongegeneerd depressief voelen, je laten inspireren door kunst, ontdekken dat je niet de enige bent, en praten over alles wat zwaar en ingewikkeld is in het leven. Praten helpt, en kunst inspireert. Dus kom ontladen en opladen tijdens The Bluest Monday, 16 t/m 29 januari 2023, in De Hallen in Amsterdam (Hannie Dankbaarpassage 23, 1053 RT Amsterdam).

The Bluest Monday wordt georganiseerd door Beeldend Gesproken en geïnitieerd door Esther Vossen, directeur van Beeldend Gesproken.

https://thebluestmonday.nl/


Artist talk

Deelname aan het evenement is gratis, maar aanmelden is verplicht. 

Inschrijven kan hier.

Op 27 januari van 15:30 tot 17:00 geven Sayaka Abe, Nina Glockner en Sachi Miyachi een Artist Talk bij Beeldend Gesproken.

Moderator is Esther Vossen, directeur en curator van het Vijfde Seizoen en Beelded Gesproken.

Deelname aan het evenement is gratis, maar registratie is verplicht. 

Inschrijven kan hier.


Sayaka Abe

De Japanse kunstenaar Sayaka Abe maakte samen met cliënten van psychiatrisch ziekenhuis FUKURODA Hospital, ten noorden van Tokyo een project over het gevoel. Sayaka Abe is geboren in Japan en werkt in Nederland en Japan. Centraal in haar werk is de ontmoeting met een persoon of een groep. Haar werk gaat over eenzaam zijn, oud worden of buiten de samenleving staan.

Nina Glockner & Sachi Miyachi

Dit kunstenaarsduo werkte in 2019 enkele maanden met een groep mensen in Fukuroda Hospital, een psychiatrisch ziekenhuis in het Noorden van Japan. De gevel van het ziekenhuis inspireerde hen tot het maken van een origami-hoed van papier.

Met de groep maakten de kunstenaars een levensgrote replica door A3-vellen te plakken en te vouwen. De hoed kreeg steeds meer volume en met de hulp van patiënten, verplegers en bezoekers werd de hoed zo groot dat ze er met zijn allen onder konden staan. Zo bood de hoed een soort beschutting. Een symboliek die later van toepassing bleek op de gevolgen van tyfoon Hagibis (oktober 2019) waarbij het huis van een aantal ziekenhuismedewerkers werd verwoest.

Naar boven