Het Vijfde Seizoen

MY OTHER TONGUE

Kunstenaars: Susan Bink, Reinier van Duijn, Maite Vanhellemont, Freya van Assem, Lambertine van Veldhuizen, Ilke van Deventer, Meike Legêne, Linnea Langfjord Kristensen, Fieke Ruitinga, Sophie Schwartz, Jesse Strikwerda en Miriam van Beurden.

In deze tentoonstelling was nieuw werk te zien van de twaalf kunstenaars die deelnamen de Summer School 2018 van Het Vijfde Seizoen. 

Twaalf jonge kunstenaars dompelden zich tijdens de Summer School tien dagen lang onder in de thema's kunst, taal en psychiatrie. Ze verdiepten zich in de theorie van taal, volgden lezingen door kunstenaars en psychiaters, bezochten psychiatrische instellingen en maakten nieuw autonoom werk in relatie tot het thema taal en psychiatrie.

De tentoonstelling MY OTHER TONGUE werd op 18 juli geopend door directeur en curator van Het Vijfde Seizoen Esther Vossen en door Anke Bangma, directeur van TENT Rotterdam. De tentoonstelling liep van 18 juli t/m 5 augustus 2018 in Beautiful Distress House in Amsterdam.

De Summerschool werd ondersteund door: Altrecht GGZ, Gemeente Zeist, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht.