Het Vijfde Seizoen

Kunstenaarsverblijf in de psychiatrische instelling Willem Arntsz Hoeve / Altrecht, Den Dolder

Het Vijfde Seizoen is een kunstenaarsverblijf op het terrein van de psychiatrische instelling de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Professionele kunstenaars kunnen er een seizoen wonen en werken.

Tal van kunstenaars hebben vanaf 1998 in Het Vijfde Seizoen gewoond en gewerkt. Het is een inspirerende plek en een extreme ervaring. De grenzen tussen ziek en niet ziek lijken soms weggevallen voor de kunstenaar én de patiënten. Opmerkelijk is hoe elke kunstenaar steeds zijn eigen invalshoek kiest en de psychiatrie vanuit een volledig persoonlijk gezichtspunt benadert.

Door ieder seizoen een andere kunstenaar uit te nodigen om te komen wonen en werken, wordt een bijdrage geleverd aan de doelstelling om de maatschappij dichter bij de psychiatrie te brengen en het gesloten karakter van het terrein te doorbreken. De kunstenaars dragen middels hun beelden bij aan de beeldvorming van de psychiatrisch patiënt en de psychiatrie in het algemeen.

Naar boven

Ola Vasiljeva in Het Vijfde Seizoen

Van april tot en met juni werkt Ola Vasiljeva in Het Vijfde Seizoen. Tijdens haar residency maakt zij een installatie gebaseerd op synesthesie, een verschijnsel waarbij zintuigen elkaars functies (gedeeltelijk) overnemen en beïnvloeden. lees meer

Jantine Wijnja op Hard//Hoofd

Lees nu deel 2 van de reportage van Jantine Wijnja op het online kunst & journalistiek magazine Hard//Hoofd: http://hardhoofd.com/2014/04/17/reportage-wij-doen-alles-gedoseerd/ Het eerste deel van de reportage is nog te lezen via: http://hardhoofd.com/2014/03/07/reportage-karaoke-in-het-dodenpaviljoen/ lees meer