Het Vijfde Seizoen

Lente residency Floris Schönfeld

PUK* is een ongrijpbare chaotische creatieve entiteit. Het concept draait om het fictieve verhaal rond deze entiteit en manifesteert zich in de projectie van bewegende beelden en in installaties. Al deze werken kunnen worden gezien als een gedeeltelijke representatie van PUK*. Floris onderzoekt hoe kunstmatige en menselijke intelligentie als zelfstandige identiteit kunnen worden gedefinieerd en wat consequenties daarvan zijn.

In de ontwikkeling van PUK* wordt gebruik gemaakt van computertechnologie, aardewerken maskers, beelden van uilen en twee mierennesten met levende mieren. 

Floris Schönfeld (1982) is beeldend kunstenaar en woont in Amsterdam. De laatste jaren richt hij zich in zijn werk op de relatie tussen fictie en overtuiging. In zijn werk probeert hij voortdurend het grensgebied tussen zichzelf en zijn omgeving op te zoeken en in hoeverre hij daardoor wordt beïnvloed. Zie voor meer informatie http://www.florisschonfeld.com

Het werk wordt in november gepresenteerd in de tentoonstellingsruimte van Het Vijfde Seizoen en het Beautiful Distress House op de NDSM-werf in Amsterdam.

Deze residency wordt ondersteund door: Het Mondriaan Fonds.

Naar boven