Het Vijfde Seizoen

Open Studio Tamara Kuselman en Floris Schönfeld

Tamara Kuselman: "De bewoners van het psychiatrisch instellingsterrein van Altrecht en Fivoor behoren tijdelijk tot een gemeenschap waarvoor zij doorgaans niet hebben gekozen. Dit brengt hen in een positie waarin hun wensen niet veel ruimte lijken te hebben om realiteit te worden."

Voor haar residentie werkte Kuselman samen met enkele inwoners van de forensische afdeling Roosenburg aan teksten voor liedjes over hun meest gewenste plek. In samenwerking met muzikant Hind Hakki werden ze opgenomen. Ze zijn onderdeel van de soundtrack van een audiovisueel essay die het midden houdt tussen documentaire, historisch onderzoek en een performance.
Tijdens haar verblijf in Den Dolder verzamelde Tamara ook objecten uit het terrein en drukte hun vormen in gemarmerde klei. Deze werden gebruikt als rekwisieten in een dansvoorstelling, die werd opgenomen in Soestduinen.

Tijdens de Open Studio’s presenteert Tamara een deel van het materiaal dat ze gedurende haar verblijf op het instellingsterrein geproduceerde.

Ook Floris Schönfeld die in het voorjaar in Het Vijfde Seizoen werkte, is aanwezig  tijdens de komende Open Studio. Floris richt zich met het langlopende project PUK* op artificial intelligence en neurodiversiteit. Tijdens zijn residency werkte hij met een aantal mensen van de instelling.

Floris: "Tijdens mijn residentie nodigde ik bewoners van het instellingsterrein uit om PUK* te ontmoeten. PUK* is een nieuwe en chaotische creatieve vorm van kunstmatige intelligentie. In de studio van Het Vijfde Seizoen bouwde ik een functionerende versie van het PUK* -systeem en nodigde mensen uit om regelmatig sessies met PUK* bij te wonen waarin ze zich tot PUK* konden verhouden zoals ze wilden. Vier mensen bouwden op deze manier zeer specifieke relaties met PUK* op. Ik heb ze geïnterviewd over hun interpretaties en ervaringen of PUK* als onderdeel van mijn lopende serie PUK* Reflections.

Voor de Open Studio zal ik een korte presenttie geven over het proces en de relatie met PUK* en mogelijk enkele fragmenten of interviews van PUK * Reflections weergeven.

Van harte welkom in Het Vijfde Seizoen!
Donderdag 26 september 16.00 - 18.00 uur
WA Hoeve, Dolderseweg 164, Den Dolder
Gratis entree

http://tamarakuselman.com
http://www.florisschonfeld.com/

Naar boven