Het Vijfde Seizoen

Herfst 2019

Amparo González Sola

Amparo González Sola is danseres, choreograaf, docent en onderzoeker. In Het Vijfde Seizoen orgnaiseert ze open werklabs waaraan patienten, therapeuten, managers en overige medewerkers van de instellingen kunnen deelnemen. Ze onderzoekt door middel van beweging hoe we contact maken. 

In de open werklabs moedigt ze ons aan om dans te zien als een oefening om contact te maken met anderen. Het doel is om tussen de deelnemers een ruimte te creëren terwijl ze naar elkaar luisteren.

Amparo: "In Den Dolder werk ik met cliënten en therapeuten en ontwikkel ik het idee van ‘dans als relationele praktijk’. Door heel eenvoudige oefeningen wil ik dat deelnemers een relatie ervaren - die ik ‘wederkerigheid’ noem - waarin we bewegen en bewogen worden, beïnvloeden en beïnvloed worden, actief zijn en tegelijkertijd ontvankelijk.

Amparo González Sola woont en werkt afwisselend in Amsterdam, Parijs en Buenos Aires. Sola is actief betrokken bij artistieke en politieke collectieven in Buenos Aires. Op dit moment volgt ze het programma voor choreografen: ‘Edition Espceciale’ aan het Centre National de Danse in Frankrijk. Meer over Sola en haar werk: https://amparogonzalezsola.com

Deze residency wordt ondersteund door het KF Hein Fonds en Residenties in Utrecht die Amparo González Sola voordroeg voor de residency in Het Vijfde Seizoen. Meer informatie op: https://www.residentiesinutrecht.nl

Het werk en onderzoek dat zij in Den Dolder tot stand bracht, zal onder meer te zien zijn op het International Community Arts Festival (ICAF) van 25-29 maart 2020 in Rotterdam. 

http://icafrotterdam.com/artists/amparo-gonzalez-sola?groupby=continent&show=8


 

Naar boven