Het Vijfde Seizoen

Winter residency: Studenten AKV St. Joost

Vijfde Seizoen curator Esther Vossen verzorgde een rondleiding over het psychiatrisch instellingsterrein en hielp hen de komende drie maanden zich thuis te voelen in de residency. De kunstenaars onderzoeken hoe psychiatrie hun werk kan beïnvloeden. Hiervoor werken zij samen met de staf en patiënten van de instelling. Eind maart geven zij een presentatie van hun werk.

Docent van de groep is George Korsmit, die samen met zijn partner Saskia Janssen in 2013 een residency in Het Vijfde Seizoen deed.

Sinds 2014 nodigt Het Vijfde Seizoen elk jaar een kunstacademie uit om een residency in Het Vijfde Seizoen te volgen. Op deze manier biedt Het Vijfde Seizoen beginnende kunstenaars de mogelijkheid om in praktijk te onderzoeken welke rol kunst in een maatschappelijk context kan hebben en hoe een specifieke omgeving het beeldend werk en de research kan verrijken.

Eerdere kunstacademies waren: Sandberg Instituut (Cure Master met Martijn Engelbregt), ArtEZ met Lado Darakhvelidze, Gerrit Rietveld Academie met Vincent Zedelius en Hanne Hagenaars en de HKU met Frank Koolen en Anno Dijkstra.  

Naar boven