Het Vijfde Seizoen

Michael Bloos Public Artist in Residence

De zoon-theatermaker nodigt de vader-kunstenaar uit in de expositieruimte die hij net betrokken heeft. De vader is onderdeel van het werk en het verhaal dat zijn zoon vertelt, te midden van flarden audio en beelden. De zoon op het verjaardagsfeest van zijn manische vader, op zoek naar de zin van waanzin. Een maniakaal feest waarin niemand weet wanneer wat begint.

Michaël groeide op met twee manisch-depressieve vaders: een biologische en een die hem heeft opgevoed. Zijn hele jeugd stond in het teken van niet worden als zij; niet gek te worden, de realiteit niet uit het oog te verliezen, te weten wat echt is en wat niet. En toch ging hij het theater in. Of misschien wel juist daarom.

Wat: feestelijke opening met poëzie, voordracht, ongemak, livemuziek, beeldende kunst en bier.

Wanneer: 23 mei

Tijd:14.00 tot laat.

Waar: Beautiful Distress House Ms. van Riemsdijkweg 41b Amsterdam (naast de pont op de NDSMwerf)

Voertaal: Nederlands

Residency

Tijdens de residentie begeeft Michaël zich in een onderzoek op het grensgebied tussen spel en waanzin, tussen vader en zoon, tussen beeldende kunst en theater. Dit wordt de basis voor verdere projecten.

Programma 23 mei – 20 juni

Donderdag 23 mei: Openingsfeest van de Waanzin. De Verjaardag

Donderdag 30 mei: Theatraal onderzoek

Donderdag 6 juni: Beeldend onderzoek

Donderdag 13 juni: Auditief onderzoek

Donderdag 20 juni: Wrap up: Where did it end/Where does it start

Informatie over aanvangstijden en het programma volgt later. Kijk voor laatste updates op FB en Instagram van Het vijfde Seizoen.

Naar boven