Het Vijfde Seizoen

Sayaka Abe in Fukuroda Hospital

De resultaten van de residency zijn te zien tijdens Art Festa, het kunstenafestival van het ziekenhuis dat in november plaatsvindt. In 2023 vervolgt Sayaka haar residency en werkt dan enkele maanden aan de voortzetting van het project in Fukuroda Hospital.

De residency van Sayaka Abe wordt gesteund door Dutch Culture en de stad Daigo Machi. 

Sayaka Abe is geboren in Japan en woont en werkt in Nederland en Japan. Het startpunt voor haar werk is altijd een ontmoeting met een persoon of een groep. Ze onderzoekt tegenstrijdige gevoelens die voortkomen uit situaties in het leven. Haar werk gaat over eenzaam zijn, oud worden of buiten de samenleving staan. Hierin verwerkt zij persoonlijk verhalen die zich ontvouwen of aan het licht komen door Abe's eigen ervaringen. Deze ervaringen zet ze om in 3D-tekeningen en intieme ruimtes.

De kunstenaar gebruikt levensgrote tekeningen – en een tastbare presentatie van het werk dat ruimte, geluid, verlichting, een specifieke plek en materiaal omvat – om bezoekers, inclusief zichzelf, de kans te geven om via het werk op zichzelf te reflecteren.

In 2015 nodigde Het Vijfde Seizoen Sayaka uit om samen met Nina Glockner te werken in de residency in het psychiatrisch ziekenhuis van Altrecht GGz in Den Dolder (Utrecht)

Naar boven