Het Vijfde Seizoen

MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future

MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future toont de werken die gemaakt zijn tijdens de Summer School van Het Vijfde Seizoen. Veertien kunstenaars richten zich samen met ervaringsdeskundigen van HVO Querido op de vraag hoe privé onze geestelijke gezondheid in de toekomst is. Als stip op de horizon nemen we het jaar 2050.

Privacy is een belangrijk onderwerp binnen de GGZ en in de samenleving als geheel. Wat delen we met anderen en wat is privé? Welke invloed hebben sociale media en toekomstige technologieën op onze autonomie en persoonlijke ervaringen? Kunnen ze helpen het taboe op psychische ziekten te verminderen en ons welzijn positief beïnvloeden?

In de tentoonstelling maakt u kennis met prikkelende vergezichten, speculatieve concepten en beeldende voorstellingen over privacy en psychiatrie in de toekomst.

Met werk van de kunstenaars: Petra ten Brinke, Aalt van de Glind, Hyo Min Gweon, Coen van Haaften, Renée van Hagen, Rachel Heemskerk, Rik de Heus, Sterre Herstel, Lucia Kooiman, Janneke Kornet, Heleen Kruijt, Julia Olaussen, Nina Pen, Lore Pilzecker, Saskia Scherpenzeel, Leonard Schmidt-Dominé en Hagar Schuringa.

Tentoonstelling MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future

29 augustus – 15 september

woensdag – zondag 12.00-18.00

Opening: Donderdag 29 augustus 19.00

Beautiful Distress House

Ms. van Riemsdijkweg 41A, Amsterdam

De Summer School van Het Vijfde Seizoen en de tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Stokroos, HVO Querido en Altrecht ggz. Met dank aan Kringloop de Lokatie en Neef Louis Design.

Aansluitend aan de opening van de tentoonstelling vindt naast Beautiful Distress House, vanaf 21.00 uur de opening van het werk ‘Hapiness’ van Dries Verhoeven plaats. Met Happiness verkent Studio Dries Verhoeven de wereld van geluk, die zich in toenemende mate aandient in de vorm van drugs, pijnstillers en antidepressiva. Te zien op de NDSM-werf van 29 aug - 20 okt. https://www.ndsm.nl/event/happiness-by-dries-verhoeven/

Naar boven