Het Vijfde Seizoen

*We zijn weer open*

Sanne Kabalt 'I see you are not there’

Wat is de relatie tussen pijn en de woorden die we eraan geven? Hoe kijken we naar foto's van iemand die er niet meer is? Moet de camera doen wat de ogen niet kunnen? Dit zijn enkele van de vragen die Sanne Kabalt stelt in haar recente werk.

Oud resident van het Vijfde Seizoen Sanne Kabalt combineert fotografie en tekst tot installaties over ziekte, dood, waanzin en verlies.

'I see you are not there' is de eerste grote solotentoonstelling van Sanne Kabalt in Amsterdam. De tentoonstelling bevat het project ‘Zolang je niet over problemen praat zie je er toch niets van’, dat Sanne realiseerde tijdens haar residentie in Het Vijfde Seizoen.

In verband met de Covid-19 maatregelen zorgen we voor een veilige omgeving. Beautiful Distress House is ruim, maar er is een limiet aan de mensen die we kunnen ontvangen. Reserveer je plek voor de opening op www.sannekabalt.com/rsvp.

Er zijn ook twee performances waarbij maximaal 12 personen aanwezig kunnen zijn. Tijdens de reguliere openingstijden is reserveren niet nodig.

Ons adres is: Beautiful Distress House

Ms. Van Riemsdijkweg 41A, Amsterdam

op de NDSM werf, naast de veerboot.

Openingstijden:

11 juli - 16 augustus

Donderdag - vrijdag: 11:00 - 18:00 uur

Zaterdag - zondag: 12:00 - 18:00 uur

PERFORMANCES

‘She gave the photographs what they wanted’ is een performance van en door Sanne Kabalt in de tentoonstelling ‘I see you are not there’

De performance wordt uitgevoerd op zaterdag 1 augustus om 15:00 uur & zaterdag 15 augustus om 15:00 uur.

Een visueel medium als fotografie impliceert een focus op een statisch eindresultaat, een eindwerk. Sanne Kabalt is echter geïnteresseerd in het proces dat ervoor en erna komt. De methode die ze gebruikt om ergens te komen. De vragen die onbeantwoord zijn gebleven.

In ‘She gave the photographs what they wanted’ vervaagt de grens tussen het maakproces en het eindresultaat. Het publiek wordt uitgenodigd in de gedachten van de kunstenaar, in de experimenten en mislukkingen, in de voortdurende poging om iets onzichtbaars visueel over te brengen aan anderen.

In haar performances brengt Kabalt foto's, tekst, lezen en zingen samen.

De performances zijn exclusief toegankelijk voor 12 personen tegelijk. Reserveer je plek op www.sannekabalt.com/rsvp

De tentoonstelling en de performances worden mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst & Het Vijfde Seizoen.

Naar boven