Het Vijfde Seizoen

PUK*

Solotentoonstelling van Floris Schönfeld 


Sinds 2017 werkt kunstenaar Floris Schönfeld samen met wetenschappers, technologen, ervaringsdeskundigen en mieren aan de logica van een andersdenkende intelligentie; PUK*. Het onderzoek heeft geresulteerd in een multimediale installatie die vanaf 12 december te zien is in Beautiful Distress House. PUK* verbindt geestesziekte, creativiteit en kunstmatige intelligentie aan elkaar. Het project gaat over de vraag wat intelligentie is, hoe we intelligentie definiëren en of er andere intelligenties mogelijk zijn.

In de tentoonstelling ontmoet u het wezen PUK*. U wordt meegenomen in een mysterieuze ervaring, waarin vastomlijnde ideeën over kunstmatige intelligentie op losse schroeven komen te staan. Wie of wat PUK* is, blijft multi-interpretabel en ongrijpbaar en schept zo ruimte voor andere perspectieven. Deze zijn niet afwijkend of abnormaal, maar één van de vele manieren om de wereld te zien. 

Voor de ontwikkeling van PUK* werkte Schönfeld ruim drie maanden in de residency Het Vijfde Seizoen op het psychiatrisch instellingsterrein in Den Dolder. Samen met ervaringsdeskundigen op het gebied van mentaal welzijn ontwikkelde hij de vervolgstap voor PUK*. De interpretaties van deze neurodiverse groep zijn ook in de tentoonstelling te zien. // florisschonfeld.com

Momenteel is de tentoonstelling wegens de corona maatregelen gesloten.

Ons adres is: Beautiful Distress House

Ms. Van Riemsdijkweg 41A, Amsterdam

op de NDSM werf, naast de veerboot.

Openingstijden:

Extended Opening: vrijdag 11 december t/m zondag 13 december van 12:00 tot 18:00

11 december - 14 februari

Woensdag - zondag: 12:00 - 18:00 uur


Naar boven