Het Vijfde Seizoen

SEE OVERLEAF

Kunstenaars: Reinier van Duijn, Maarten Fijan, Ischa Kempka, Sara Reinbold, Jonathan Stavleu, Johanna Talja, Robin Valster, Nicole Voorzaat, Nuni Weisz, Anita Horvȧth, Vivian Bax en Koen Kloosterhuis. 

SEE OVERLEAF was een onderzoeksproject van studenten en alumni van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Vivian Bax van de MA St. Joost in Den Bosch.

Op uitnodiging van Het Vijfde Seizoen werkten de kunstenaars in de residency op het psychiatrisch instellingsterrein de Willem Arntsz Hoeve. Geïnspireerd door deze unieke plek en in samenwerking met patiënten van de instelling, maakten zij nieuw werk.

Luchtig, teder, ontwijkend, aftastend, spontaan, ontkennend, improviserend: SEE OVERLEAF toonde hoe kunst zich vanuit verschillende perspectieven kan verhouden tot psychiatrie. Zo creëerde Nuni Weisz muziekinstrumenten waarmee je de stemming van anderen kan beluisteren en onderzocht Vivian Bax methoden om woede te kanaliseren. Koen Kloosterhuis maakte een meer dan levensgroot oor en schreef een surreëel verhaal geïnspireerd op de belevingswereld van één van de patiënten met wie hij veel optrok.

De tentoonstelling werd op 6 april geopend door Frank Koolen, hoofd Fine Art HKU, Anno Dijkstra, docent HKU en Esther Vossen, directeur en curator van Het Vijfde Seizoen. Verder vond er een interactieve performance van Anita Horvȧth plaats.

De tentoonstelling SEE OVERLEAF was te zien van 7 april t/m 13 mei 2018 en vond plaats in Beautiful Distress House - Ms. van Riemsdijkweg 41a (Amsterdam).

SEE OVERLEAF kwam tot stand met steun van Altrecht GGZ. Het Mondriaan Fonds ondersteunde het werk van Koen Kloosterhuis. Met dank aan Nieuw Dakota.