Het Vijfde Seizoen

Amparo González Sola

Zomer / Herfst

In de herfst van 2019 maakte Amparo een vervolg op een kortere werkperiode in de zomer. In samenspraak met verschillende gemeenschappen stelt de choreografe en danseres de relatie tussen theorie, praktijk, politiek en het lichaam aan de orde.

Sola werkt op een transdisciplinaire manier waarbij ze in samenspraak met mensen met verschillende achtergronden en generaties naar verbinding zoekt. Ze verkent hierbij theatrale en niet theatrale ruimten. In haar werk richt ze zich op het concept transformatie en alchemie waarbij ze dans inzet om sociale, maatschappelijke en fysieke problemen aan te kaarten.

Op uitnodiging van Het Vijfde Seizoen en Residenties in Utrecht werkt González Sola met een voor haar nieuwe sociale groep: psychiatrische patiënten. Tijdens deze residentie wil ze het creatieve proces dat zij met de patiënten en de therapeuten aangaat benadrukken. Het ‘hoe’ is hierbij belangrijker dan het ‘wat’. Uitendelijk staat de manier waarop zij met de patienten, via dans, tot een presentatie als een persoonlijke ontwikkeling kan komen centraal.

Amparo González Sola is danseres, choreograaf, docent en onderzoeker uit Argentinië. Ze woont en werkt afwisselend in Amsterdam, Parijs en Buenos Aires. Sola is actief betrokken bij artistieke en politieke collectieven in Buenos Aires. Op dit moment volgt ze het programma voor choreografen: ‘Edition Espceciale’ aan het Centre National de Danse in Frankrijk. Meer over Sola en haar werk: https://amparogonzalezsola.com

Over Residenties in Utrecht: Originele geesten en creatieve makers delen hun expertise in grensoverschrijdende ontmoetingen waarbij muziek, film en kunst met wetenschap en onderwijs, elkaar dwars door de stad heen verbinden. Meer informatie is te vinden op: https://www.residentiesinutrecht.nl

Naar boven