Het Vijfde Seizoen

Milou Abel

Herfst 2012

Fotografe Milou Abel werkte in de herfst van 2012 in Het Vijfde Seizoen.

Milou Abel werkte met een groep cliënten met voedingsgerelateerde stoornissen zoals anorexia en boulimia nervosa. Voor 'Een nieuw interieur' richtte Abel zich op datgene wat de vrouwen en meisjes van de afdeling met elkaar verbindt. Zij bouwde een fotografische installatie waarvoor persoonlijke foto's en tekeningen van cliënten de basis vormden. Het was voor Abel een uitdaging te onderzoeken hoe het medium fotografie kan worden ingezet bij een groep mensen voor wie representatie van zichzelf gevoelig ligt.

Al eerder maakte Milou Abel projecten met mensen met psychische problemen. Zo maakte zij in 2011 het boek "Ik ben jou" (www.vimeo.com/35219564) een boek over een vrouw die lijdt aan psychoses. In 2012 portretteerde zij verlegen mensen die zij via de Vereniging van Verlegen Mensen op het spoor kwam.

Milou Abel studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht aan de afdeling Fotografie. Zij werd in 2011 genomineerd voor de Dutch Doc Award. In 2011 won zij de eerste prijs van de Dummy Award op het Fotoboek Festival in Kassel.

www.milou-abel.com

naar publicatie

Naar boven