Het Vijfde Seizoen

Nina Glockner

Zomer 2015

Sayaka Abe en Nina Glockner startten de residentie met dagelijkse ochtend gymnastiek. Patiënten en medewerkers van Altrecht werden uitgenodigd mee te doen aan de 'Ochtend Radio Oefeningen'. Ook hielden ze collectieve kook sessies en onderhielden ze een tijdelijke zomertuin met kruiden en eetbare planten en bloemen.

De kunstenaars werkten in de zomer van 2015 in Het Vijfde Seizoen. Naast gezamenlijke projecten ontwikkelden Abe en Glockner elk een individueel werk.

'Choreographed by the other' is de titel van het project waarmee Nina Glockner haar residency afsloot. Ze onderzocht hierin de relatie tussen psychologische en lichamelijke expressie en ontwikkelde een script dat is gebaseerd op ontmoetingen met patiënten van Altrecht. Het resulteerde in drie videowerken en een performance die tijdens de publieke eindpresentatie eind september werd opgevoerd.

Nina Glockner studeerde filosofie in Berlijn, beeldende kunst in Groningen en Istanbul en ontving haar MFA aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Haar werk werd getoond tijdens festivals en in tentoonstellingen in Nederland, Japan, Duitsland en Brazilië. Ze is gastdocent aan kunstacademies in Gent, Amsterdam en Zürich en werkt momenteel als wetenschappelijk medewerker aan de faculteit Media theorie aan de Universiteit voor Toegepaste Kunst in Wenen. 

www.ninaglockner.de

naar publicatie

Naar boven