Het Vijfde Seizoen

Performance 'AFTER THE FUTURE 02: REGRESSION THERAPY'

Drie maanden woonden kunstenaar Emmeline de Mooij en ontwerper Adriaan Mellegers op het terrein van de psychiatrische instelling Altrecht in Den Dolder (Utrecht). Zij spraken intensief met patiënten en medewerkers van de instelling en ontwikkelden naar aanleiding hiervan een video, een publicatie en een performance. “De kracht van sciencefiction ligt in het feit dat er niet getracht wordt de werkelijkheid te beschrijven, maar dat er door middel van fantasie een verhaal verteld wordt dat juist door de vrijheid van de fictie, scherpe analyses over onze werkelijkheid kan geven’’, aldus de kunstenaars.

‘AFTER THE FUTURE 02: REGRESSION THERAPY’ - Performance & Eindpresentatie vond plaats op 26 juni 16.00-18.00 uur in Het Vijfde Seizoen, Dolderseweg 164, Den Dolder.

Het is de tweede keer dat Mellegers en De Mooij samen werken. De kunstenaars willen zo een gezamenlijke visie verbeelden en de verschillende kwaliteiten van hun werk bundelen. De combinatie van grafische abstracties, strakke vormen en contrastrijk kleurgebruik, ofwel een meer rigide benadering, versus een meer organische benadering, levert volgens hen visueel spannend werk op.

Emmeline de Mooij volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan de School of Visual Arts in NY en haalde in 2014 haar MFA aan Bard College, Annandale-On-Hudson, USA. In 2014 werd zij genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs en in 2013 voor de Prix de Rome.

Adriaan Mellegers studeerde aan de Academie St. Joost in Breda en was van 2003-2005 resident aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Naast zijn vrije werk maakt hij als grafisch vormgever publicaties in opdracht. Mellegers is als docent verbonden aan de  aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

De residency van Emmeline de Mooij en Adriaan Mellegers wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creative Industrie en Altrecht ggz.

http://www.emmelinedemooij.com

http://www.adriaanmellegers.com

Naar boven