Het Vijfde Seizoen

Anne Daems en Voebe de Gruyter in Het Vijfde Seizoen

Daems: ‘Een tijdlang wonen en werken op het grondgebied van een psychiatrisch centrum met historische architectuur midden in de natuur vind ik inspirerend. Maar het ligt eveneens zeer gevoelig, de bewoners  bevinden zich in een kwetsbare situatie. Daarom vind ik het belangrijk om de eerste weken van de residentie de plek van dichtbij te beleven om de situatie en bewoners beter te leren kennen.’

In haar foto’s, video’s, tekeningen en tekst toont Daems specifieke kwaliteiten van het alledaagse leven. Ze kijkt naar het (stedelijk) landschap en hoe wij ons verhouden tot onze omgeving. Voede de Gruyter maakt conceptueel verhalend werk waarbij tekenen vaak de grondslag vormt. Ze onderzoekt op semi- wetenschappelijke wijze en intuitief de daaglijkse werkelijkheid.

De residency van Anne Daems en Voebe de Gryuter komt tot stand door een uitwisseling met KAOS (Kunst Atelier Opperstraat) van de psychiatrische instelling St. Alexius in Brussel. Voor deze uitwisseling heeft Het Vijfde Seizoen oud-resident Milou Abel voorgedragen om in Brussel te werken. Tot eind van het jaar woont Milou in een huis voor mensen met begeleid wonen. KAOS en Het Vijfde Seizoen worden voor deze uitwisseling ondersteund door BesteBuren, een programma dat is opgezet om de culturele uitwisseling tussen Belgie en Nederland te stimuleren.

Zie ook: http://www.bamart.be/persons/detail/nl/13

en http://www.voebedegruyter.be/

en http://www.besteburen.eu/

  

Naar boven