Het Vijfde Seizoen

Alet Pilon

Lente 2011

Alet Pilon woonde in 2009 enige tijd in het Vijfde Seizoen. Door omstandigheden moest zij haar verblijf voortijdig beëindigen, met de afspraak dat zij op termijn haar project zou kunnen afronden. Dit is gerealiseerd in de lente van 2011. Samen met haar man Arthur Kempenaar en haar twee hondjes woonde en werkte zij twee maanden in het Vijfde Seizoen.

Die korte periode had een enorme impact op haar. Zij is erin geslaagd om op een geheel eigen wijze samen met de bewoners een traject in te gaan waarbij het begrip mode als uiting van drang tot leven zich manifesteerde. In haar presentatie kwam dat tot uiting in de aandacht waarmee bewoners de door hun uitgekozen kleding lieten zien.

Lees hieronder een bericht van Alet:

“Ik maak beelden waarbij MODE een rol speelt.

Mijn project is gegaan over de 'buitenkant', aangezien iedereen bij Altrecht meer met de 'binnenkant' bezig was. Met de buitenkant bedoel ik de KLEDING die iemand draagt.

'Wat doet kleding met je? Word je anders met andere kleding aan? Heb je lievelingskledingstukken en waarom is dat dan? Wil je opvallen of juist niet? Heb je een droom om ooit eens bepaalde kleding te mogen dragen?'

Kortom: ik praat over de buitenkant, die gelijk ook iets doet met de binnenkant. Op het Vijfde Seizoen heb ik verkleedpartijen georganiseerd. Kruip maar eens in een overhemd of in een jurk en lach of huil. Met 10 cliënten heb ik de mooiste out-fit die ze aan wilden hebben georganiseerd; van ‘koninginnejurk’, bruidsjurk tot legeruniform. Eind mei zijn deze te zien geweest op een 'catwalk' bij het Vijfde Seizoen in een echte SHOW!”

www.aletpilon.nl

naar publicatie

Naar boven