Het Vijfde Seizoen

Aram Tanis

Lente 2017

Kunstenaar Aram Tanis (1978) is geboren in Seoul en groeide op in Nederland. In Het Vijfde Seizoen maakt hij een project over dwangstoornissen, een problematiek die hij in zijn jeugd van dichtbij met een familielid meemaakte. Dit heeft hem geïnspireerd om in Het Vijfde Seizoen de betekenis van deze zieke te onderzoeken door middel van foto's en tekst.

Isolatie, standaardisatie en vervreemding zijn terugkerende thema's in het werk van Tanis. Hierin laat hij het scherpe contrast tussen rijk en arm, schoonheid en rauwheid, traditie en moderniteit zien. De kunstenaar is van mening dat de media bepaalt wat mooi is en hoe mensen oordelen. Dit leidt tot een standaardisatie in de samenleving, van identieke winkelcentra tot de idealisatie van het menselijk lichaam. Tanis wil de andere kan laten zien en verder gaan dan de façade.

Aram Tanis studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, waarna hij een jaar naar zijn geboorteland terug ging. In Seoul studeerde hij aan Kaywon, school for design and arts en van 2004 tot 2006 aan de Ateliers in Amsterdam, Hij deed een residency bij Institute for Provocation (Beijing), Badgast (Scheveningen) en Guest Studio Louwrien Wijers (Ferwert, Duitsland). Tanis exposeerde ondere andere bij Semblance (New York), Mediamatic (Amsterdam), Künstlerhaus Stuttgart en Vegas Gallery (Londen).

www.aramtanis.com

Naar boven