Het Vijfde Seizoen

Ashley Walters

Herfst 2017

Ashley Walters is een multidisciplinair fotograaf, maakt video’s en sculpturen.

Walters neemt deel aan de tentoonstelling Tell Freedom met 15 Zuid-Afrikaanse kunstenaars in de Kunsthal Kade. In November werkt hij in Het Vijfde Seizoen aan deze tentoonstelling en maakt hij nieuw werk.

Walters is geïnteresseerd in mensen en omgeving en de werking van tijd hierop. Zijn foto’s lijken vaak geënsceneerd, maar door observatie en tijd in elkaar verweven. Walters maakt graag gebruik van de werking van licht, hij fotografeert daarom vaak ’s nachts. De nacht laat een andere kant zien van mensen en omgeving, dan tijdens de dag.  Door het gebruik van licht ontstaan er tekeningen op de foto’s. In zijn werk observeert hij veel en past zich aan de omgeving.

Hij benaderd nieuwe projecten altijd eerst als mens, waardoor er gelijkwaardig contact ontstaat. Dit levert unieke beelden op. Tijdens zijn verblijf in Het Vijfde Seizoen zal hij uit zijn comfortzone gaan en op verschillende manieren verhalen vertellen. Hij zal patiënten bezoeken en de omgeving fotograferen. Zijn werk voor Tell Freedom heet Uitzicht.

Ashley Walters (Kaapstad, 1983) heeft gestudeerd aan de universiteit van Kaapstad, waar hij zijn Master in Fine art heeft behaald. Zijn werk was te zien in Zuid-Afrika, Londen, Duitsland, New York en Bamako.

Zijn website: www.ashleywaltersstudio.com

Naar boven