Het Vijfde Seizoen

Gerrie Hondius

Herfst 2011

In november en december 2011 woonde Gerrie Hondius in Het Vijfde Seizoen. In deze korte periode maakte zij een stripboek waarin zij ons kennis laat maken met enkele personages op de Willem Arntsz Hoeve. Het boek is een persoonlijk verslag waarin haar eigen ervaringen en de ervaringen en verhalen van cliënten zijn verwerkt.

Ook werkte Hondius samen met cliënten aan een project met kamerschermen. Elke woensdagmiddag waren patienten en cliënten van de Willem Arntsz Hoeve welkom in Het Vijfde Seizoen om samen te tekenen en schilderen. Uitgangspunt waren daarbij de volgende vragen: Sta je liever voor of achter het scherm? Aan welke kant voel je je vrij? Aan welke kant voel je je veilig? Kun je aan de ene kant beter jezelf zijn dan aan de andere kant? Maakt het iets uit?

Gerrie Hondius studeerde illustratie en grafiek aan de kunstacademie in Rotterdam, en Theaterwetenschappen in Amsterdam. Sinds 1996 werkt zij vooral als striptekenaar, voor ondermeer Opzij, AD, esta en nrc.next. In 2000 richtte zij de stichting Teken Mijn Verhaal op en in 2006 het tekenaarsagentschap Inklinks. Inmiddels werkt zij als live cartooniste in het bedrijfsleven, maar ook als sneldichteres, tekst- en podiumdichter, liedjesschrijver, beeldhouwer en rechtbanktekenaar.

Hondius tekende en schreef onder andere de volgende stripboeken

Ansje Tweedehansje ingenaaid (Scherlei, 2004)
It’s a JUNGLE out there! (Gottmer, 2004)
Pindakaas (Oog en Blik, 2003),
Il faudrait m'inventer (Les éditions de l'an 2, 2003)
Als je je niks verbeeldt dan ben je niks (Nijgh & Van Ditmar, 2000)

www.gerriehondius.com

naar publicatie

Naar boven