Het Vijfde Seizoen

Open Atelier in Het Vijfde Seizoen: Sanne Kabalt

Deze lente woont en werkt fotografe Sanne Kabalt in Het Vijfde Seizoen. Aan de hand van dialogen en foto's onderzoekt Sanne Kabalt er het fenomeen empathie. Haar werk is aan het eind van deze maand te zien. Wees welkom!

Donderdag 30 juni 16.00 - 19.00 u.

Opening met om 17.00 u. een openingswoord door Esther Vossen, directeur en curator Het Vijfde Seizoen, gevolgd door een gesprek tussen Sanne Kabalt en schrijver/onderzoeker Taco Hidde Bakker.

Aansluitend is de atelierwoning Het Vijfde Seizoen en de tentoonstelling van Sanne Kabalt te zien op:

Vrijdag 1 juli 11.00 - 17.00 u.

Zaterdag 2 juli 11.00 - 17.00 u.

Artist Talk: Sanne Kabalt 16.00 u.

Zondag 3 juli 11.00 - 17.00 u.  

Sanne leerde het Vijfde Seizoen kennen toen zij in 2011 als stagiaire verbonden was aan het project van oud-resident Anouk Kruithof. Nu, vijf jaar later werkt zij zelf in de residency samen met twee stagiaires van de afdeling fotografie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Afgelopen jaren maakte Sanne verschillende  fotografische projecten onder andere over de werking van ons geheugen en afgelopen jaar publiceerde zij in Vrij Nederland met een project over de terugkeer van de wolf in ons land. www.vn.nl/op-zoek-naar-de-wolf

Sanne Kabalt (1989) is fotograaf. Haar werk gaat over psychische thema’s zoals herinnering en angst. Zij voltooide haar studie fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2011, waarna haar afstudeerwerk genomineerd werd voor het Steenbergen Stipendium. Sindsdien heeft zij haar werk onder andere geëxposeerd in het Nederlands Fotomuseum, het Gemeentemuseum Den Haag en op Art Rotterdam. 

Zie ook: www.sannekabalt.com

Tijdens haar residency onderhoudt Sanne een Blog: www.sannekabalt.com/blog/

Naar boven