Het Vijfde Seizoen

Sanne Kabalt

Lente 2016

In de lente van 2016 werkte fotografe Sanne Kabalt in Het Vijfde Seizoen. Tijdens haar werkperiode maakte zij een fotografisch project dat zich richte op de betekenis van empathie.

Sanne leerde het Vijfde Seizoen kennen toen zij in 2011 als stagiaire verbonden was aan het project van oud-resident Anouk Kruithof.  Vijf jaar later werkte zij zelf in de residency samen met twee stagiaires van de afdeling fotografie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Afgelopen jaren maakte Sanne verschillende fotografische projecten onder andere over de werking van ons geheugen en in 2015 publiceerde zij in Vrij Nederland met een project over de terugkeer van de wolf in ons land. www.vn.nl/op-zoek-naar-de-wolf

Sanne Kabalt (1989) is fotograaf. Haar werk gaat over psychische thema’s zoals herinnering en angst. Zij voltooide haar studie fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2011, waarna haar afstudeerwerk genomineerd werd voor het Steenbergen Stipendium. Sindsdien heeft zij haar werk onder andere geëxposeerd in het Nederlands Fotomuseum, het Gemeentemuseum Den Haag en op Art Rotterdam. 

www.sannekabalt.com

naar publicatie

Naar boven